Een smakelijke daguitstap tijdens jouw verlof?
Slaat de verveling toe tijdens jouw staycation?
Trek er dan eens op uit. Op culinaire ontdekkingstocht doorheen het West-Vlaamse landschap.
Ontdek, ruik en proef. Van brood bakken tot chocoladecreaties tevoorschijn toveren. Er bestaan heel wat musea die je laten kennismaken met de wondere wereld van het bakken en chocolade maken. 3 van onze favorieten.
Stop 1: Choco-story in Brugge
Door het vervelende virus helaas nog gesloten tot eind juli. Maar een absolute aanrader voor augustus. Want geef toe: cacao prikkelt al eeuwenlang onze zintuigen. Van de Maya's tot de hedendaagse Bakmeester creaties: driekwart van de aardbewoners houdt van chocolade.
Ook gefascineerd? Benieuwd naar de oorsprong van chocolade? Dan breng je best een bezoekje aan Choco-story in Brugge. Oja, zelf proeven van het bruine goud kan je er zeker ook.
Meer info
Stop 2: het Bakkerijmuseum in Veurne
Een museumcollectie van maar liefst 23.000 stukken. Het Bakkerijmuseum legt je via enkele mooie schatten uit de bakkerswereld alles uit dat te maken heeft met het bakkersberoep.
Je ontdekt er in geuren en kleuren de evolutie op vlak van bereiding, productie en meer.
Voor wie echt enthousiast is: je mag er zelf ook de handen uit de mouwen steken.
Plan je bezoek
Stop 3: de bakkerij om de hoek
Hoe sluit je een geslaagde daguitstap af? Met een laatste bezoekje aan de Bakmeester om de hoek. De plek waar je ontvangen wordt met de glimlach en een uitgebreid arsenaal aan zoetigheden. Een handgemaakt éclair of een suikerbrood als avondeten? Ze bevatten allebei evenveel #Mmmagie. Vind hier je ambachtelijke bakker om de hoek:
Smakelijk!