Onze missie? De kracht en magie achter de ambachtelijke bakkerij onder de aandacht brengen van jong en oud. U mag trots zijn op de verse producten die u dagelijks met de hand of ambachtelijk creëert. De bakkersstiel is een job met veel kunde, passie en fierheid. En dit willen we natuurlijk aan iedereen laten zien!
Bovendien inspireren we de jeugd door duurzaam overleg met scholen en opleidingscentra: zo leren de jongeren het vak van brood- en banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider. Onze leden zetelen ook in de examencommissies van TSO- en BSO-scholen, waar men deze ambacht onderwijst.
Samen kneden we Bakmeesters tot een succesverhaal. We begeleiden onze leden zowel op digitaal als analoog vlak en we voorzien promotie op onze social media (Facebook, Instagram) en onze website. Zo zetten we onze prachtige stiel extra in de schijnwerpers. Samen staan we sterk als Bakmeesters!
Op onze website vind je ook makkelijk een echte ambachtelijke bakker bij jouw in de buurt.
Bakmeesters West-Vlaanderen vormt het overkoepelend, Koninklijk Provinciaal Verbond van:
Broodbakkers
Banketbakkers
Suikerbakkers
Ijsbereiders
Chocoladebewerkers
Damesverenigingen van West-Vlaanderen
Onze beroepsvereniging groepeert in totaal 22 lokale, West-Vlaamse bonden.
Het bestuur van de Bakmeesters West-Vlaanderen bestaat uit:
Het dagelijks bureau
De raad van bestuur
Het dagelijks bureau van links naar rechts:
Ondervoorzitter Pedro Ameel
Secretaris Hugo Dewitte
Voorzitter Hendrik Rommelaere
Ondervoorzitter Lieven Noppe
Wij verlenen onze diensten aan meer dan 600 ondernemers (bakkers, banketbakkers, ijsbereiders, enz.) in de bakkerijsector.
We begeleiden onze beroepsmensen rond milieuwetgevingen, hygiënische voorschriften, fiscale maatregelen, en meer!
Vragen voor ons?
Contacteer ons hier. We helpen je graag verder.
Elke maand ontvangen al onze leden het vaktijdschrift “Onze passie”. Een magazine vol interessante interviews, boeiende topics en sectornieuws.
We maken deel uit van de vzw "Vlaamse Confrérie van de Gastronomie”. Deze organisatie voert al 30 jaar promotie voor eigen streekproducten. Voor onze eigen West-Vlaamse streekproducten voeren we een duurzaam overleg met de scholen en opleidingscentra omtrent de projecten voor het aanleren van het vak van brood- en banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider. We willen onze passie en vakmanschap aanleren aan de volgende generaties. Van gebak tot appeltaart: bakken is een kunstvorm. Onze leden zetelen in verschillende examencommissies van de TSO en BSO scholen waar men de ambacht van broodbakker, banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider aanleert.
Binnen onze structuur specialiseert het Provinciaal Centrum Bakkerijsector (P.C.B.) zich in financieel advies voor de bakkerijsector. Zij verzorgen het beheer en de boekhouding voor de BTW- en directe belastingen voor zowel:
personenbelasting
vennootschapsbelasting
Voor meer informatie, contacteer: boekhoudkantoor.mabo@skynet.be